"Gelukskoffer" training

Gelukkig zijn kun je trainen

De "gelukskoffer" is een wetenschappelijk onderbouwd lesprogramma voor jongeren. De filosofie erachter is simpel: Jongeren met zelfvertrouwen staan steviger in hun schoenen, hebben een positiever beeld van zichzelf en van de wereld om hen heen.

Herken je dit?

Ga dan mee op reis met je eigen "gelukskoffer" en leer je gelukkig voelen! Als je leert om blij te zijn met kleine dingen, en als je om leert gaan met waarderen waar je goed in bent, versterk je je zelfvertrouwen, en kun je veel meer dan je denkt. Je voelt je stukken beter, je wordt vrolijker en je kijkt positiever tegen alles aan.

De training?

We nemen je koffer mee op reis langs de staions:

  • Wat is geluk?
  • De kracht van gedachten
  • Dankbaarheid
  • Zelfvertrouwen
  • Talenten en toekomstdromen

Uit onderzoek blijkt dat als je gelukkig bent, je minder vaak ziek bent. Iedereen voelt zich weleens ongelukkig, maar door een positieve instelling kom je je dip eerder weer te boven. Tijdens de gelukslessen ontdek je waar jij gelukkig van wordt, en vul je je koffer met positieve bagage: "je eigen koffer vol geluk", die je hele leven waardevol zal blijven!

Werkwijze

Je gaat op een ontdekkingsreis van 6 sessies plus een ouderbijeenkomst, waarin je gaat ontdekken waar jij gelukkig en blij van wordt en hoe jij dit gevoel voor een groot deel kan beïnvloeden. De training is inclusief uitgebreid lespakket en een leuke koffer voor het vullen van je "eigen geluk". Wil je meer weten, kijk dan ook eens op gelukskoffer.nl

Ouder(s)/verzorger(s)

Belangrijk is dat de ouder(s)/verzorger(s) actief betrokken zijn bij de training. Tijdens een ouderbijeenkomst krijgen zij inzichten en handvatten die helpen om tijdens de trainingsperiode en daarna zo goed mogelijk te begeleiden. De ouderbetrokkenheid is in Gelukskoffercoaching van groot belang. Ouders zijn tenslotte de experts van het kind. Bovendien is de kracht van ouders het meest duurzaam en effectief.

In 6 bijeenkomsten met verschillende thema's en bewezen interventies vanuit de positieve psychologie werken de kinderen aan de volgende doelen:

Tijdens deze ontdekkingsreis ontdekt een kind waar het blij en gelukkig van wordt, wat zijn talenten zijn en hoe hij invloed heeft op dit gevoel. De gedachte achter deze training is: Kinderen met zelfvertrouwen staan steviger in hun schoenen. Ze hebben een positiever beeld van zichzelf en hun omgeving. Ze krijgen veel positieve bagage mee voor de rest van hun leven waar ze op terug kunnen vallen als het wat minder goed gaat.

De aandacht ligt op wat een kind goed kan, met als doel het beste uit zichzelf te kunnen halen. Ieder kind krijgt een eigen “gelukskoffer”, die hij of zij gedurende de training gaat versieren en vullen met waardevolle spullen, herinneringen of complimenten.

Voor meer informatie en achtergrond: gelukskoffer.nl

Aanmelden voor de Gelukskoffer training

Periodes 2019 Data (zaterdags) Tijd
Periode 1 23 februari en
9, 16, 23, 30 maart
13:30 - 15:00
Periode 2 7, 14, 21, 28 september en
5, 10 oktober
13:30 - 15:00

Aanmelden of informatie

Mail.
Bel of app 06 40 66 60 82