Essentiële Oliën

Bestellen en ervaren

Bij Via 10 kunt alle producten van DoTerra bestellen. Ook kunt u korte sessies boeken voor innerlijke rijkdom en voor emotionele en spirituele groei. Dit kan bij u thuis. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Wat zijn Essentiële Oliën?

Essentiële oliën zijn natuurlijke aromatische bestanddelen die te vinden zijn in de zaden, schors, stelen, wortels, bloemen en andere delen van planten. Ze kunnen zowel aangenaam als krachtig geurend zijn. Als je ooit een roos hebt gekregen, langs een lavendelveld hebt gewandeld of geroken hebt aan vers gesneden munt, heb je de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren. Essentiële oliën kunnen de stemming verbeteren, de zintuigen kalmeren en krachtige emotionele reacties opwekken. Maar het gebruik van essentiële oliën gaat veel verder dan hun geur.

Essentiële oliën werden in de geschiedenis in vele culturen gebruikt vanwege hun heilzame werking. In de moderne tijd zien we trends naar een meer holistische en zelfvoorzienende gezondheidsbenadering en worden alternatieve geneeswijzen steeds vaker wetenschappelijk onderbouwd. Hierdoor worden de sterke heilzame werkingen van essentiële oliën herondekt. Vele hebben een krachtige reinigende werking. De unieke chemische structuur zorgt voor een gericht effect bij het aanbrengen op de huid. Andere oliën zijn weer geschikt als voedingssupplement om vitaliteit en welzijn te bevorderen. Extractiemethoden Essentiële oliën van therapeutische kwaliteit worden doorgaans geëxtraheerd door een stoomdestillatieproces met weinig warmte, waarin de stoom onder druk circuleert door het plantenmateriaal, waarbij de essentiële oliën in de stoom worden opgenomen. Zodra het stoommengsel afkoelt, worden water en olie gescheiden en wordt de olie in zijn pure vorm opgevangen. Om de hoogste kwaliteit en de juiste chemische samenstelling van het olie-extract te garanderen, moeten de temperatuur en druk nauw bewaakt worden. Met te weinig warmte en druk komt de kostbare olie niet vrij, terwijl te veel druk de tere chemische samenstelling kan veranderen en de werkzaamheid daarvan kan aantasten.

Even belangrijk voor het zorgvuldig gecontroleerde extractieproces is een gerichte keuze van de juiste plantsoorten en bestanddelen. Om een olie-extract van therapeutische kwaliteit te verkrijgen, moet dit op het juiste moment worden geoogst. Wanneer de samenstelling van de essentiële olie het meest geconcentreerd is, krijgen we een olie-extract van therapeutische kwaliteit. Dit complexe proces is evenzeer een kunstvorm als een wetenschap en het vereist ervaren kwekers en destillateurs die nauw samenwerken voor het leveren van een superieur product.

Certified Pure Therapeutic Grade (CPTG) essentiële oliën bestaan uit 100% pure, natuurlijke, aromatische bestanddelen die zorgvuldig uit planten zijn geëxtraheerd. Ze bevatten geen verdunners of kunstmatige toevoegingen die hun werkzame kwaliteiten kunnen verminderen en ze zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden of andere chemische middelen. Even belangrijk als het vrijhouden van verontreiniging, is het behouden van de juiste potentie aan werkzame bestanddelen om de veiligheid en effectiviteit van een olie te garanderen. Veel oliën zijn ogenschijnlijk van therapeutische kwaliteit, sommigen zijn wellicht zuiver, maar slechts weinigen doorstaan de grondige testen voor de juiste chemische samenstelling. dõTERRA CPTG Certified Pure Therapeutic Grade® essentiële oliën zijn over en weer getest met massaspectrometrie en gaschromatografie om voor elke partij zowel de zuiverheid van het extract als de werkzaamheid te verzekeren. dõTERRA werkt nauw samen met een wereldwijd netwerk van vooraanstaande oliechemici en kwekers om planten van de juiste soort te selecteren, die geteeld zijn in de ideale omgeving, en die zorgvuldig op het juiste tijdstip zijn geoogst. De aromatische bestanddelen van de planten zijn kundig geëxtraheerd door ervaren destillateurs en onderworpen aan chemische analyses om de zuiverheid van de samenstelling te garanderen. dõTERRA’s CPTG Certified Pure Therapeutic Grade essentiële oliën vormen de veiligste en meest werkzame oliën ter wereld die de meeste voordelen bieden.

Even strenge normen voor veiligheid en werkzaamheid worden toegepast op alle dōTERRA Essential Wellnessproducten. Onder leiding van onze afdeling voor wetenschappelijk advies gaat dōTERRA uitsluitend in zee met de beste ontwerp- en productiepartners die hun GMP-certificaten bijhouden en in de branche bekend zijn om hun superieure kwaliteit en innovaties. Elk product van dōTERRA is erop gericht om aan de hoogste prestaties te voldoen en zo tevredenheid te garanderen en zelfs verwachtingen van de klant te overtreffen.

Gebruik Essentiële oliën zijn geschikt voor een groot aantal emotionele en fysieke wellness-toepassingen. Ze kunnen los of in zorgvuldig gekozen combinaties worden gebruikt, afhankelijk van de ervaring van de gebruiker en het gewenste resultaat. Essentiële oliën worden meestal op een van deze drie manieren toegediend: verneveld en ingeademd, plaatselijk op de huid aangebracht of ingenomen als dieetsupplement. Het gebruik van essentiële oliën is bijzonder eenvoudig, maar het kan je leven veranderen. Door samen te werken met iemand die al eerder essentiële oliën heeft gebruikt, zal je als nieuwe gebruiker een beter effect en prettigere ervaring krijgen.

Essentiële oliën zijn van nature veilig en hebben weinig tot geen ongewenste neveneffecten als ze volgens voorschrift gebruikt worden. Ze zijn echter sterk geconcentreerd en moeten met zorg worden gebruikt. Zorg ervoor dat je alleen 100% pure essentiële olie van therapeutische kwaliteit gebruikt en volg alle waarschuwingen en aanwijzingen op het etiket. Essentiële oliën mogen nooit worden gebruikt in de ogen of in het oor. Als bij uitwendig gebruik van essentiële oliën rode plekken of irritatie op de huid optreedt, breng je op die plek een plantaardige olie aan, bijvoorbeeld gefractioneerde kokosolie. Water lost essentiële oliën namelijk niet op. Raadpleeg je arts voordat je essentiële oliën gebruikt als je zwanger of onder doktersbehandeling bent.

Let op de volgende symbolen bij de beschrijvingen van producten met essentiële oliën in deze gids om je te helpen bij de keuze van je olie. (Volg de aanwijzingen en de betreffende waarschuwingen die op de individuele labels voor essentiële oliën staan op.)

Toepassingsmethoden

  • Kan verneveld en ingeademd worden (Aromatic).
  • Kan op de huid gebruikt worden (Topical).
  • Kan inwendig gebruikt worden (Internal).

Huidgevoeligheid

  • Kan op de huid onverdund worden gebruikt (Neat).
  • Verdunnen voor een jeugdige of gevoelige huid (Sensitive).
  • Verdunnen voor gebruik op de huid (Dilute).

Hoe dõTerra begon

In de lente van 2008 kwam een groep professionals uit de gezondheidszorg en het bedrijfsleven samen. Zij hadden ieder persoonlijke ervaring opgedaan met essentiële oliën en hoe die hun gezondheid konden bevorderen. Ze vertaalden dat naar een visie om 's werelds zuiverste essentiële oliën op de markt te brengen. Oliën die anders waren en iedereen zouden aanspreken; van hen die nog niks van essentiële oliën afwisten tot de experts in de branche.

Zij stelden zichzelf het volgende voor: "Stel dat we de wereld een nieuw en krachtig welzijns-alternatief zouden kunnen bieden. Stel dat we dit nieuwe niveau van welzijn kunnen bereiken via een regulier aanbod van essentiële oliën. Stel dat we essentiële olie kunnen winnen, testen en maken - van hogere kwaliteit, zuiverder en krachtiger dan enige andere olie die op dit moment verkrijgbaar is. Stel dat wij, op de meest professionele wijze, kunnen samenwerken met prominente ziekenhuizen, artsen, wetenschappers en opinieleiders, om 's werelds meest overtuigende bewijs te leveren over de toepassingen van essentiële oliën."

Zij trokken de conclusie dat ze, door hard te werken en met de gebundelde toewijding van partners met dezelfde passie en visie, een hele nieuwe kijk op essentiële oliën wilden en konden creëren. Vanuit die overtuiging zetten zij een bedrijf op en noemden het dōTERRA, wat afgeleid uit het Latijn 'geschenk van de aarde' betekent. De eerste dōTERRA productlijn bestond uit 25 enkelvoudige oliën en 10 oliecombinaties en werd op 25 april 2008 op de markt gebracht. Zij ontvingen lof van enthousiaste gebruikers en experts op het gebied van essentiële oliën, die direct de superieure kwaliteit van dōTERRA's therapeutische essentiële oliën herkenden.

DõTerra heeft sindsdien nog vele essentiële oliën en andere wellness-producten aan hun lijn toegevoegd. Zij konden dit doen door de enorme groei die het bedrijf vanaf het begin kende.

Onze missie

Wij bij DõTerra zetten ons in om de welzijsbevorderende werkingen van essentiële oliën van therapeutische kwaliteit met de wereld te delen.

Dit doen we door:

Bestellen

Wilt u een olie bestellen? Dat kan via deze link.

Kies daarna Shop, vervolgens voor taal Engels en als land Europa.